Sikkerhedstrussel i Mexico fører til midlertidigt avocadoforbud i USA

Efter trusler mod en sikkerhedsinspektør suspenderer USA nu sin import af avocadoer fra hovedmarkedet Mexico. Beslutningen kan volde prisstigninger.
Foto: Carlos Jasso/REUTERS / X03028
Foto: Carlos Jasso/REUTERS / X03028
AF MARKETWIRE

Et midlertidigt forbud mod avocadoer og en sikkerhedstrussel mod amerikanske sikkerhedsinspektører er omdrejningspunktet i en udenrigspolitisk storkonflikt mellem USA og Mexico.

Det skriver New York Times.

Forbuddet mod den cremede frugt af laurbærfamilien sker som følge af en trussel mod ansatte i Animal and Plant Health Inspection Service, Aphis, som arbejder i Mexico.

Forbuddet mod avocadoen blev hasteindført af det amerikanske landbrugsministerium, som har meldt ud, at forbuddet vil opretholdes, så længe det er nødvendigt, for at sikre de fornødne sikkerhedsforanstaltninger for APHIS’s ansatte, der arbejder i Mexico.

”For 10 år siden havde jeg et interview med en mexicansk kartel-boss som pralede af hvor mange penge han tjente på avocadoer,” siger Falko Ernst, som er Mexico analytiker hos ngo’en International Crisis Group.

Det midlertidige forbud betyder, at amerikanere kan risikere at lede længe efter avocadoer til guacamolen, næste gang de står i supermarkedet. Hele 80 pct. af avocadoer i USA stammer nemlig fra Mexico. Bare staten Michoacán eksporterer årligt avocadoer for 3 mia. dollar. Med en gennemsnitspris på 1,43 dollar stykket er prisen steget 11 pct. på blot et år.

Avocadoforbuddet kom under en af de største avocadohøjtider i USA, Super Bowl. Forbuddet skal dog ikke fortsætte længe for også at ramme en anden stor dag for avocadobranchen, nemlig Cinco de Mayo.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også