Prehn vil drøfte offentligt støttede kødkampagner

Efter kritik fra flere kanter vil landbrugsminister Rasmus Prehn drøfte, om der er behov for at skære i de offentlige midler, som går til kampagner for kød- og mejeriprodukter.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Debatten om offentligt støttede midler til kampagner for animalske produkter har nu fået landbrugsminister Rasmus Prehns opmærksomhed.

Det skriver Altinget, der har fået et skriftligt svar fra ministeren om, at han er klar til at drøfte fordelingen af de offentlige midler.

”Jeg kan forstå, at flere af partierne løfter brynene, når de læser Klimarådets rapport. Og jeg er helt klar til at se på, om der bør ændres noget. Det vil jeg meget gerne drøfte,” skriver ministeren til mediet.

Debatten blussede op, da Klimarådet fremlagde en rapport, der viste, at staten har tildelt tre gange så mange midler til kampagner for animalske produkter sammenlignet med plantebaserede fødevarer.

Opdagelsen vækkede kritik hos flere organisationer og regeringens støttepartier, der ønsker at stoppe for tilskuddene til fremtidige kødkampagner.

De offentlige midler kommer fra landbrugets promille- og produktionsafgiftsfonde. Som bl.a. har penge fra pesticidafgiften, mens produktionsafgiftsfondene primært stammer fra af indtægter fra afgifter, som er pålagt landmændene.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også