AgriWatch

Ny pengepulje på 50 mio. kr. er øremærket økologi

Fredag åbner en pulje på 50 mio. kr. for ansøgninger til forskningsprojekter, der har ideer til at udvikle økologiens bidrag til klima, dyrevelfærd, og de udfordringer landmanden står over for.

Foto: Cicilie S. Andersen

En pulje på 50 mio. kr. til at støtte økologiske projekter åbner fredag.

Pengene skal gå til projekter, der tager udgangspunkt i fremtidens økologiske forbruger samt klima og miljø og kombinerer dem med de udfordringer, som den økologiske landmand står over for.

Det kan være udfordringer med biodiversitet, cirkulær bioøkonomi og sundhed og velfærd.

Forskningsprojekter som ny teknologi til sukkerroedyrkning, forbedret dyrkning af ærter og metoder til at nedsætte klimaaftrykket fra slagtegrise og kyllinger, har senest fået støtte fra det danske økologiforskningsprogram.

Grønt Udviklings- og demonstrations program (GUDP) under Landbrugsstyrelsen i samarbejde med Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) står bag puljen.

”Vi glæder os til at støtte nye forskningsprojekter, der udvikler økologien og udvider samarbejdet mellem landmænd, rådgivere, forbrugere, virksomheder, myndigheder og forskere, som alle er vigtige parter i økologiforskningen,” siger Jakob Sehested, centerleder for ICROFS, i en pressemeddelelse.

Dansk EU-parlamentariker melder om støtte til borgergruppe i spildevandssag

Ø-landbrug vil rejse kapital gennem crowdfunding: Kan spare over 300.000 kroner

Mere fra AgriWatch

Enorm vil opføre ny fabrik hvert tredje år

I fast takt vil Enorm Biofactory etablere flere insektfabrikker, efter kapitalen til den første nu er i hus. Efter første driftsår forventer ejerleder en omsætning på op til 200 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch