Nordjyske borgmestre havde minkplan men blev afvist af ministerie

Flere nordjyske borgmestre var urolige for de miljømæssige konsekvenser, der derfor havde en alternativ plan til regeringen. Planen blev dog afvist pure af Fødevareministeriet.
Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

Nedgravningen af alle danske mink vakte både løftede øjenbryn og bekymring hos flere nordjyske borgmestre, der var urolige for de miljømæssige konsekvenser ved at grave minkene ned.

Løsningen var ikke optimal, mente blandt andet Mogens Chr. Gade (V), der er borgmester i Jammerbugt Kommune, og Arne Boelt (S), borgmester i Hjørring Kommune, der begge kom med alternative forslag til, hvordan man kunne opbevare minkene.

Det skriver Nordjyske.

"På mødet præsenterede vi en plan for Fødevareministeriet, der handlede om, hvordan vi her i de nordjyske kommuner kunne skaffe mange, mange containere -og så ville vi få dem tætnet med skumfuge og sejlduge på en måde, som man i forvejen gør her i Nordjylland, når man kører med eksempelvis makrel," siger Arne Boelt til mediet.

Forslagene blev præsenteret på et KKR-kredsrådsmøde (Kommunekontaktrådet), hvor der var repræsentanter fra Fødevareministeriet og politidirektører fra både Nordjylland samt Midt- og Vestjylland, men ifølge borgmestrene selv var de andre parter ikke interesserede i deres forslag.

Nordjyske har forsøgt at få en kommentar fra Fødevareministeriet, men har ikke vendt tilbage på mediets henvendelser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også