Forsinket udbetaling af arealtilskud møder kritik fra flere sider

Ikke alle landmænd vil få udbetalt tilskud til økologiske arealer, og det vækker kritik ved både Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Torsdag kunne Landbrugsstyrelsen melde ud, at ikke alle landmænd ville få udbetalt det økologiske arealtilskud inden fristen d. 30. juni, og det har vakt kritik hos flere landbrugsorganisationer.

Landbrug & Fødevarer vil have fødevareminister Mogens Jensen til at gå ind i sagen, og hos Økologisk Landsforening har man samme ønske, skriver Effektivt Landbrug.

Landbrug- og fødevarepolitisk chef for Økologisk Landsforening, Sybille Kyed, er skuffet over meddelelsen og kalder det et tilbagevendende problem.

"Ud over det belaster de landmænd, der ikke har modtaget deres betaling endnu meget hårdt, så er vi også bekymret for, hvad det får af konsekvenser i det hele taget i forhold til at sikre midler til økologi og naturpleje," siger Sybille Kyed.

Landbrugsstyrelsen har indtil videre udbetalt tilskud til 87 pct. af ansøgerne. I forbindelse med forsinkelsen vil ansøgningsruden for nye tilsagn udskydes til efteråret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter