AgriWatch

Forsinket udbetaling af arealtilskud møder kritik fra flere sider

Ikke alle landmænd vil få udbetalt tilskud til økologiske arealer, og det vækker kritik ved både Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Torsdag kunne Landbrugsstyrelsen melde ud, at ikke alle landmænd ville få udbetalt det økologiske arealtilskud inden fristen d. 30. juni, og det har vakt kritik hos flere landbrugsorganisationer.

Landbrug & Fødevarer vil have fødevareminister Mogens Jensen til at gå ind i sagen, og hos Økologisk Landsforening har man samme ønske, skriver Effektivt Landbrug.

Landbrug- og fødevarepolitisk chef for Økologisk Landsforening, Sybille Kyed, er skuffet over meddelelsen og kalder det et tilbagevendende problem.

"Ud over det belaster de landmænd, der ikke har modtaget deres betaling endnu meget hårdt, så er vi også bekymret for, hvad det får af konsekvenser i det hele taget i forhold til at sikre midler til økologi og naturpleje," siger Sybille Kyed.

Landbrugsstyrelsen har indtil videre udbetalt tilskud til 87 pct. af ansøgerne. I forbindelse med forsinkelsen vil ansøgningsruden for nye tilsagn udskydes til efteråret.

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch