Velas mindsker sit overskud igen

Ifølge den adm. direktær har Velas investeret ”massivt” i sin organisation i andet halvår af 2023. 
Jacob Christiansen, adm. direktør, (tv) og formand Nis Kristian Hjort (th). | Foto: PR / Velas
Jacob Christiansen, adm. direktør, (tv) og formand Nis Kristian Hjort (th). | Foto: PR / Velas

Rådgivningsvirksomheden Velas kommer ud af 2023 med et overskud på 5,1 mio. kr. Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor Velas ikke oplyser andre nøgletal. 

Velas er registreret som et interessentselskab og er ejet af ni foreninger med rødder i landbruget samt af Jacob Christiansen, der også er adm. direktør. Fordi Velas har en enkeltperson i ejerkredsen, foreskriver selskabsreglerne, at virksomheden ikke behøver offentliggøre en årsrapport. 

AgriWatch har kontaktet Velas, som ikke har ønsket at offentliggøre flere tal. 

Overskuddet på 5,1 mio. kr. skal føres tilbage til disse ejerforeninger, fremgår det af meddelelsen, for at give medlemmerne ”de bedst mulige vilkår”. Velas lever af at yde service til sine ejerforeningers medlemmer og overskuddet føres derfor tilbage den vej. I 2022 lød overskuddet ifølge Viborg Folkeblad på 6,8 mio. kr., mens det i 2021 og 2020 var på henholdsvis 13,9 og 15,1 mio. kr.

”Det er blevet stadigt sværere, og vi ser ind i en usikker tid på stort set alle politiske fronter. Derfor er jeg både glad og stolt over, at Velas igen leverer et solidt overskud, der hjælper os til at skabe politiske resultater, der gavner den enkelte landmand,” udtaler bestyrelsesformand Nis Kristian Hjort. 

Adm. direktør Jacob Christiansen lægger vægt på, at Velas har investeret ”massivt” i sin organisation i sidste halvår af 2023 for at få de nødvendige kompetencer i den brydningstid, formanden også sætter ord på. Derfor har Velas bl.a. investeret i flere ansatte med kompetencer inden for bæredygtighed og sat fokus på tiltag såsom biogas og solceller. 

Det er særligt vigtigt nu, hvor landmændenes behov for mere og bedre rådgivning om klima og energi er mere presserende end nogensinde før,” udtaler Jacob Christiansen. 

Han tilføjer, at ”frugten af de store investeringer” skal høstes i de kommende år. Det fremgår ikke af meddelelsen, hvor store investeringerne egentlig er. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også