Grovvareselskab øger omsætning, men halverer resultatet

Mollerup Mølle kom ud af sidste år med et plus på 18 mio. kr.
Mollerup Mølle har taget fire nye haller i brug. | Foto: Foto: Mollerup Mølle
Mollerup Mølle har taget fire nye haller i brug. | Foto: Foto: Mollerup Mølle

Grovvarevirksomheden Mollerup Mølle A/S øgede sidste år sin nettoomsætning med cirka 20 procent til 2,7 milliarder kroner mod 2,2 milliarder kroner året forinden. På tre år har Mollerup Mølle øget omsætningen med 110 procent.

Bundlinjen viser dog et resultat på 18 millioner kroner mod 35,3 millioner kroner i 2022/23.

Det viser det seneste årsregnskab, som Mollerup Mølle netop har offentliggjort.

”Det er et tilfredsstillende resultatet. Det er det tredjebedste i møllens historie, men tilbagegangen afspejler både den øgede rente og generelt højere driftsomkostninger,” siger Søren Rathcke, formand for bestyrelsen i Mollerup Mølle, i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at Mollerup Mølle i høsten 2023 modtog større mængder korn og andre afgrøder end nogensinde tidligere.

Selskabet har taget fire nybyggede haller i brug på Aalborg Havn. De sidste to blev først færdige op til høst i sommeren 2023, og det var planen, at de skulle udlejes til andre formål. 

”Men vi fik selv brug for dem, da vi fik flere afgrøder ind fra blandt andet Himmerland og Vendsyssel, end vi tidligere har gjort,” siger Søren Rathcke.

Mollerup Mølle har gennem de sidste par år også øget aktiviteterne på Sjælland og Lolland-Falster, hvor der er blevet ansat erfarne branchefolk til fortrinsvis at indkøbe korn og andre afgrøder. Mollerup Mølle har i henholdsvis Køge og Korsør egne lagerfaciliteter, som benyttes, hvis landmændene ikke selv har mulighed for at opbevare afgrøderne.

Omlagt foderproduktion

Mollerup Mølle bruger det meste af det indkomne korn til produktion af foder. Det sker på foderfabrikker i Mollerup og Thissinghus på Mors og på havnen i Skive. Derudover sælges en del maltbyg til danske og udenlandske malterier.

Virksomheden har valgt at omlægge foderproduktionen, så den nu producerer langt mere kvægfoder end tidligere. 

”Vores foderproduktion har hidtil været koncentreret om grisefoder, men med en faldende griseproduktion herhjemme har vi valgt at satse mere på kvægfoder, og det har været en succes. Vores foderfabrikker kører 24 timer i døgnet hele ugen, så vi producerer omkring 350.000 tons foder årligt. Et yderligere plus ved omlægningen til kvægfoder er, at vi nu også sælger en række andre produkter til kvægsektoren,” fortæller Søren Rathcke.

Mollerup Mølle er desuden gået i gang med at etablere et tørreri ved de fire nyopførte haller på Aalborg Havn.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også