Børsnoteret landbrug ramte sine mål i 2023

Firstfarms erklærede mål er at ramme en omsætning på 750 mio. kr. og et ebitda på 240 mio. kr. i 2028. 
Firstfarms har aktiviteter i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien. | Foto: Firstfarms/pr
Firstfarms har aktiviteter i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien. | Foto: Firstfarms/pr

Firstfarms, den børsnoterede koncern af landbrugsselskaber med drift i Østeuropa, opnåede sine finansielle målsætninger i 2023. 

Det skriver Firstfarms i en pressemeddelelse. Firstfarms landede i 2023 et driftsresultat før afskrivninger, renter og skatter (ebitda) på 101 mio. kr., som er inden for det tidligere udmeldte forventede spænd på 90-120 mio. kr.

”Vi kom godt igennem 2023 som følge af stabile, høje mælkepriser og en velfungerende effektiv, cirkulær drift. 2023 blev samtidig året, hvor det strategiske og organisatoriske fundament blev lagt til at øge koncernens omsætning og ebitda 100 pct. i løbet af fem år,” udtaler Anders H. Nørgaard, adm. direktør, i meddelelsen. 

Firstfarms erklærede mål er at ramme en omsætning på 750 mio. kr. og et ebitda på 240 mio. kr. i 2028. Det har Anders H. Nørgaard tidligere fortalt til AgriWatch. Her fastslog han, at det målsætningen er realistisk ud fra den eksisterende drift i selskabet og altså uden f.eks. en ny kapitalrejsning på børsen.

”Målsætningen er baseret på den motor, vi allerede har i dag. Vi har fornuftige kapitalforhold og fornuftige indtægtskilder, som kan geninvesteres,” sagde Anders H. Nørgaard i december 2023. 

Selskabet har endnu ikke offentliggjort sin fulde årsrapport for 2023. Den ventes medio-marts ifølge Firstfarms’ finansielle kalender. Firstfarms har aktiviteter i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien, men hovedkontor i Danmark. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også