Kirk Kristiansen køber jord for trecifret millionbeløb til naturprojekt

Klelund Dyrehave beskrives som en ”oase” for biodiversitet og huser bl.a. vildsvin og ulve. 
Sofie Kirk Kristiansen ses her ved Klelund. | Foto: Carsten Andreasen / Ritzau Scanpix
Sofie Kirk Kristiansen ses her ved Klelund. | Foto: Carsten Andreasen / Ritzau Scanpix

I forbindelse med årsskiftet har Sofie Kirk Kristiansens selskab Klelund gjort fire ejendomshandler til en samlet værdi af over 140 mio. kr. og udvider dermed sin jord-portefølje i området mellem Grindsted, Vejen og Esbjerg, hvorfra Klelund Dyrehave drives. 

Det fremgår af ejendomsdataplatformen Resights og bekræftes af driftsleder i Klelund, Michael Rasmussen.

”Det er korrekt, at vi har købt nogle landbrugsejendomme i nærheden af Klelund i forbindelse med årsskiftet. Vi har i nogle år opkøbt landbrugsjord, hvor det har været muligt med henblik på at give områderne tilbage til naturen,” oplyser Michael Rasmussen i et skriftligt svar til AgriWatch. 

De fire opkøb har kostet Klelund henholdsvis 63,5 mio. kr., 47,5 mio. kr., 40,5 mio. kr. og 1 mio. kr. Ifølge den tilgængelige information fra tinglysningerne, dækker de tre største køb samlet set et areal på mere end 460 hektar. Det mindste køb på 1 mio. kr. dækker over et enfamilieshus uden jord.

De nyeste tinglysninger kommer oveni Sofie Kirk Kristiansens køb fra december. Her købte hun jorden fra Nicolaj Kousgaard Pedersens økologiske svinebedrift, der gik konkurs. Den handel er dog ikke tinglyst endnu. 

Sofie Kirk Kristiansen er én af arvingerne til Lego-imperiet, og ifølge regnskaberne fra hendes selskaber er der da også penge på bogen at investere for. I de senest aflagte regnskaber havde Sofie Kirk Kristiansen en egenkapital på ca. 217 mio. kr. i Klelund, mens moderselskabet Earthkeeper Holding i 2022 kom ud med en egenkapital på 916 mio. kr. Earthkeeper Holding har ingen gæld. 

Begge selskaber er 100 pct. kontrolleret af Sofie Kirk Kristiansen, som derudover også er medejer af sin families pengetank Kirkbi. 

Selskabet Klelund ejede i forvejen ca. 2000 hektar, hvoraf dyrehaven udgør ca. 1400 hektar. Dyrehaven huser en lang række vilde dyr — herunder bl.a. vildsvin, som er blevet sat ud af ejerne — og er offentlig tilgængelig for besøgende. Gennem et tredje selskab, Earthkeeper Ecuador, køber Sofie Kirk Kristiansen regnskovsområder i Ecuador. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også