Fremtidens svinekød kan udlede 20 pct. mindre

Reduktionerne afhænger bl.a. af, at sojafoder fra områder med afskovning udfases. 
Foto: Thomas Emil Sørensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Emil Sørensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Innovation i foder og håndtering af gødning kan potentielt sænke svinekøds gennemsnitlige udledning af drivhusgasser med 20 pct. i 2030. 

Det viser resultaterne af Rabobank-undersøgelse, skriver mediet Pig Progress

Hvis svinkøds aftryk skal reduceres med en femtedel, er den vigtigste forudsætning, at der ikke bruges sojafoder, hvis produktion forårsager afskovning, og at råvarerne i stedet dyrkes lokalt. Derudover er nogle af de vigtigste drivkrafter bag udviklingen statslige tiltag og fælles europæisk mål om at udlede 55 pct. mindre i 2030 sammenlignet med 1990-niveauet.

Flere lande – herunder Holland – er allerede kommet i mål med reduktionerne, skriver mediet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også