Grovvarekoncern indgår aftale om regenerativt landbrug

Aftalen skal omstille mindst 1,2 mio. hektar landbrugsjord for at understøtte både klimaet, biodiversiteten og de enkelte landmænd, lyder det fra aftaleparterne. 
Margarita Louis-Dreyfus er hovedaktionær og bestyrelsesformand i Louis Dreyfus Company. Arkivfoto.
Margarita Louis-Dreyfus er hovedaktionær og bestyrelsesformand i Louis Dreyfus Company. Arkivfoto.

Det internationale grovvareselskab Louis Dreyfus Company og naturbeskyttelsesorganisationen The Nature Conservancy har indgået en aftale, der skal fremme regenerativt landbrug og bremse afskovning.

Det skriver mediet Feednavigator

Samarbejdet sigter efter at omlægge mindst 1,2 mio. hektar landbrugsjord til regenerativ dyrkning inden 2030 med et mål om ”bestyrke landmænd i at vælge en holistisk tilgang” til landbrug, forbedre jordkvaliteten og biodiversiteten og samtidig møde den globale efterspørgsel på fødevarer.

The Nature Conservancys adm. direktør, Jennifer Morris, kalder omstillingen ”afgørende” for at løse klima- og biodiversitetskriserne, mens Louis Dreyfus Company adm. direktør fremhæver, at omstillingen er nødvendig for at sikre landmændenes fremtid.

”I forbindelse med accelererende klimaudfordringer, der påvirker afgrøder og landmændenes levebrød over hele verden, kræver den langsigtede modstandsdygtighed i de globale fødevare- og landbrugsforsyningskæder en overgang til en bæredygtig praksis der, hvor fødevaresystemet begynder — på bedriftsniveau,” udtaler Louis Dreyfus-topchef Michael Gelchie.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også