Landbrugsinvestor indgår partnerskab og investerer 200 mio. kr.

Søren Rasmussen indgår partnerskab med to brødre om stort landbrug.
Laust Boel Østergaard, Kristian Boel Kjær Østergaard og Søren Rasmussen har indgået partnerskab. Foto: Mariesminde Landbrug A/S
Laust Boel Østergaard, Kristian Boel Kjær Østergaard og Søren Rasmussen har indgået partnerskab. Foto: Mariesminde Landbrug A/S

Landbrugsinvestoren Søren Rasmussen, der de seneste år har investeret stort i landbrug, føjer nu endnu et landbrug til porteføljen.

Søren Rasmussen, der via Frandsbjerg Group investerer i landbrug, har han indgået et partnerskab med to brødre, Laust Boel Østergaard og Kristian Boel Østergaard. Sammenlagt bliver der investeret omkring 200 mio. kr. i et landbrug, der samtidig bliver omdannet til aktieselskab og udvidet markant.

Landbruget kommer til at tælle 1200 hektar landbrugsjord og 65.000 slagtesvin i full line-produktion. Bedriften ligger ved Salling.

Det skriver Mariesminde Landbrug i en pressemeddelelse.

Søren Rasmussen har før sammenlignet sig selv med en minikapitalfond for landbruget, hvor han går sammen med yngre landmænd om at sikre generationsskiftet. Det samme gør sig gældende her.

Det kan ofte være en udfordring for en ung landmand som mig at få investeringer, der giver mulighed for at opfylde ens fremtidsvision, hvad enten det er i form af generationsskifter, opkøb af jord eller opførelse af nye bygninger. Med investeringen fra Søren og Laust og etableringen af det nye partnerskab har vi kunnet gennemføre de to generationsskifter nærmest samtidig – og enormt nemt og gnidningsfrit. Derudover giver investeringen naturligvis et økonomisk boost, som hæver Mariesminde op på et endnu højere finansielt niveau, der giver os helt nye fremtidsmuligheder,” udtaler Kristian Boel Kjær Østergaard. 

Kristian Boel Kjær Østergaard ejer 50 pct., hans bror, Laust Boel Østergaard, 10 pct. og Søren Rasmussen 40 pct.. 

”Kristian har opnået flotte resultater med Mariesminde over de seneste år, især på grund af hans helt særlige fremsynethed og indsigt, både i specialafgrøder og i de nyeste teknologiske muligheder for at optimere landbruget. Han har desuden et stort gå-på-mod og ser altid muligheder i stedet for begrænsninger. Derudover er Kristian og Laust faglige fyrtårne på hver deres måde med deres specialviden inden for hhv. planteavl og griseproduktion, og ud over at kunne udnytte den synergi i Mariesminde Landbrug A/S, er det også mit håb, at det kan få en afsmittende effekt på de andre unge landmænd, jeg har investeret i, via vores tværgående erfagrupper,” udtaler Søren Rasmussen.

Han har de seneste år investeret stort i landbrug, og hans portefølje tæller omkring 8500 søer, hvoraf der bliver fedet 200.000 slagtesvin ud af en samlet produktion på cirka 300.000 grise. Dertil ejer han 14.000 hektar, herunder en del jord i Polen.

Porteføljen dækker over en række selskaber som svineproduktionerne Fyrkat Agro og Kronjysk Agro. Derudover investerer han i at få yngre landmænd ind i landbruget hvor de unge kobles på med mindre ejerandele, som daglige driftsledere. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også