Bank klar med to tiltag til at fremme grøn omstilling hos landbrugskunder

Gratis adgang til værktøjet Esgreentool skal være med til at motivere Nykredits landbrugskunder til at lave klimahandlingsplaner. 
Nykredit ønsker med nye tiltag at fremme den grønne omstilling af landbruget. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Nykredit ønsker med nye tiltag at fremme den grønne omstilling af landbruget. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Nykredit vil give sine landbrugskunder gratis adgang værktøjet Esgreentool, såfremt kunderne laver en klimahandlingsplan, og samtidig ”have et større fokus” at tale klimahandling med kunderne. 

Det skriver Nykredit i en pressemeddelelse. 

”I Nykredit ønsker vi at understøtte den gode klimaindsats, som landbruget allerede er i fuld gang med. Der vil i de kommende år blive stillet flere krav til, at man som landbruger dokumenterer effekten af sin grønne indsats,” udtaler Lars Moesgaard, direktør for Banking i Nykredit.

Derfor vil banken fremover ”have en forventning om” at de største kunder i landbrugssektoren kan fremvise konkrete handlingsplaner. 

”Det vil vi have fokus på ved naturlige anledninger som f.eks. et regnskabsmøde med den enkelte kunde. På den måde ønsker vi at hjælpe vores kunder med at være på forkant med fremtidige krav på området,” tilføjer Lars Moesgaard.

Til det formål kommer den gratis adgang til Esgreentool i spil. Værktøjet er udviklet af Seges Innovation og medfinansieret af Forenet Kredit kan bruges til at dokumentere klima- og miljøtiltag på bedrifterne og beregne tiltagenes effekter, hvilket igen kan bruges i de enkelte landbrugs klimahandlingsplaner. 

”Vi begynder med de største bedrifter, og i de kommende år vil vi øge vores forventninger til, hvad en klimahandlingsplan skal indebære. På den måde vil vi aktivt støtte op om den grønne omstilling i landbruget,” udtaler Lars Moesgaard.

Klimahandlingsplanen skal indeholde tre konkrete tiltag, som enten allerede er sat i gang eller planlagt og som medfører en klima- eller miljøgevinst. Det sker ifølge pressemeddelelsen for at hjælpe kunderne med ”at tage det næste skridt”. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også