Fusioneret landboforening udpeger Nykredits landbrugsdirektør som ny topchef

Lene Gade Hovmøller, der i maj trådte til som landbrugsdirektør i Nykredit, bliver landboforeningen Spiras’ nye direktør.
PR-foto: Spiras
PR-foto: Spiras

Lene Gade Hovmøller bliver ny adm. direktør for den nyfusionerede syd- og sønderjyske landboforening Spiras.

Det skriver Spiras i en pressemeddelelse.

Hun tiltræder 1. februar og kommer fra en stilling som Nykredits landbrugsdirektør. Hun har tidligere været ansvarlig for Vækstfondens landbrugsinvesteringer. Hun tiltrådte i Nykredit i maj.

Siden fusionen af de tre landboforeninger Kolding Herreds Landbrugsforening, Landbosyd og Sønderjysk Landboforening, har Niels Peter Madsen været konstitueret direktør. Spiras har omkring 300 medarbejdere.

”Det er et kæmpe privilegie at få lov at arbejde med de ting, som jeg virkelig brænder for - nemlig landbruget og mennesker. Det at skabe resultater og få ting til at ske sammen med dygtige og engagerede mennesker får mit smil til at blive ekstra bredt. Spiras er en utrolig spændende virksomhed, og jeg glæder mig til at bygge videre på det fælles fundament sammen med medarbejderne, bestyrelsen og medlemmerne,” udtaler Lene Gade Hovmøller.

Formanden for bestyrelsen i Spiras, Henrik Jessen, glæder sig over tilgangen.

”Vi har haft et rigtigt stærkt kandidatfelt. I bestyrelsen har vi lagt vægt på at finde en person, der både kan stå i spidsen for at drive forretningen og samtidig kan tale i øjenhøjde med vores personale og lytte, så vores fusion bliver kørt sikkert i mål. Samtidig er det vigtigt, at vores nye direktør kan møde kunder og medlemmer og forstå, hvad de efterspørger både i dag og i fremtiden. Her er Lene den helt rigtige profil, der både snakker med den enkelte og har visioner for branchen, og hun har fordelen, at hun har rødder i landbruget og kulturen. Både Lene og bestyrelsen er super motiveret for at komme i gang, så det glæder vi os meget til,” udtaler han.

AgriWatch arbejder på en kommentar fra Nykredit.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også