Firstfarms: Tilfreds med første tre kvartaler trods faldende priser

Selv om overskuddet for de første ni måneder er mere end halveret i forhold til 2022, er Firstfarms-direktør tilfreds.
Foto: firstfarms
Foto: firstfarms
Af Marketwire

Produktion og resultatskabelse er tilfredsstillende med baggrund i de udfordrende forudsætninger, Firstfarms har opereret under i årets første tre kvartaler.

Det skriver selskabet i regnskabet for de første tre kvartaler.

Omsætningen for månederne januar til september steg fra 290,7 mio. kr. til 344,8 mio. kr., men driftsoverskuddet, EBITDA, faldt til 78,9 mio. kr. fra 120,7 mio. kr. På bundlinjen blev det til et overskud på 23,3 mio. kr. mod 59,8 mio. kr. i de samme måneder sidste år.

Det generelle omkostningsniveau har været højere i perioden sammenlignet med samme periode sidste år, og som ventet begyndte de ellers høje priser på grise og afgrøder at falde i første halvår, skriver selskabet i regnskabet.

Prisfaldet har dog været større end forventet, men er nu stabiliseret, og selskabet vurderer, at det for grisene er sket på et acceptabelt niveau, mens det for afgrøderne er på et for lavt niveau. Mælkepriserne ligger på et fornuftigt højt niveau ifølge selskabet.

Firstfarms nedpræciserer forventningerne til driftsresultatet for 2023 til den nedre del af intervallerne, der for EBITDA-resultatet lyder på 90-120 mio. kr. og for EBIT-resultatet på 45-75 mio. kr.

”Vi er glade for at kunne fastholde forventningerne til årets resultat, om end vi befinder os i nedre del af intervallet, siger topchefen, Anders H. Nørgaard, i regnskabet og fortsætter:

”Vores effektivitet og produktion er stabil, og når en driftsgren svigter som en følge af lave salgspriser eller som en følge af regionale vejrforhold, kompenserer vi dygtigt på andre driftsgrene.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også