Dansk-støttet indonesisk landbrug leverer første økologiske ost

Et strategisk samarbejde mellem Danmark og Indonesien har sat gang i omstilling af nationens landbrug, der nu kan se første håndgribelige resultat. 
Foto: Pr/landbrug & Fødevarer
Foto: Pr/landbrug & Fødevarer

10.000 små indonesiske landmænd, en osteproducent og en økologisk ost klar til eksport bliver tirsdag første resultat af det strategiske dansk-indonesiske samarbejde om at omstille det indonesiske landbrug. 

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. 

Danske myndigheder har de seneste år samarbejdet med indonesiske landmænd og lokale myndigheder om at omlægge landbruget til bæredygtige produktion, hvilket har resulteret i produktionen af den første indonesiske økologiske ost. 

Fødevarestyrelsen og Landbrugsstyrelsen har assisteret med viden og erfaringer og har konkret hjulpet kooperativet med de 10.000 landmænd med at implementere økologiske regelsæt og økologikontrol. 

Det er forhåbningen, at det blot bliver startskuddet, og en større del af de indonesiske landbrug i fremtiden omlægges til økologi. 

”Den indonesiske regering har en ambition om at fremme økologi. Det giver dem nye muligheder for eksport, kan give små mælkebønder bedre indtjeningsmuligheder og samtidig styrke bæredygtighed og ressourceeffektivitet i fødevareproduktionen,” lyder det fra fødevaredirektør i Fødevarestyrelsen, Tejs Binderup, i pressemeddelelsen. 

Projektet finansieres af bistandsmidler, og har som formål at fremme bæredygtig fødevareproduktion. Fødevareministeriet har lignende projekter kørende i Kina, Vietnam, Kenya, Nigeria, Mexico, Bangladesh og Sydafrika. 

Projektet i Indonesien er ud over bistandsmidler også støttet af Arla og Danida. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også