Smågriseprisen når ny rekord

SPF hæver smågrisenoteringen til rekordhøje 710 kr. for puljegrisene. Forskellen på den beregnede notering og smågriseprisen nærmer sig 200 kr.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

SPF hæver til den kommende uge sin notering på smågrise med 10 kr. 

Dermed lyder noteringen for en 30 kg. smågris, der er prrs-negativ, på rekordhøje 710 kr., fremgår det af en noteringsmelding fra SPF Danmark, der er ejet af Danish Crown.

Noteringshoppet kommer efter seks uger uden stigning i smågrisenoteringen, hvor smågriseprisen senest ramte det højeste niveau nogensinde. Medvirkende til næste uges rekordpris er uden tvivl, at den tyske slagtesvinenotering nu igen stiger efter mange ugers stilstand.

Smågrisepriser når højeste niveau nogensinde

Noteringen er på under 12 måneder mere end fordoblet. I uge 32 lød puljeprisen nemlig på 340 kroner for en 30 kg smågris, viser SPFs statistik.

Samtidig lyder den beregnede notering på 516,2 kr., Den beregnede notering er den pris, en smågris burde koste lige nu, hvis man skal stille en smågriseproducent og en slagtesvineproducent økonomisk lige, så de deler samtlige udgifter og indtægter ved en produktion.

Der er dermed en forskel på næsten 200 kr. mellem den beregnede notering og smågrisenoteringen. Forskellen viser både den markante efterspørgsel fra såvel tyske som polske svineproducenter efter danske smågrise - men også, at Danish Crown de seneste mange måneder har haft endog meget svært ved at følge med det europæiske noterings-niveau på slagtesvin. Den beregnede notering bygger nemlig på Danish Crowns notering, som er flere kroner efter det europæiske niveau.

Danish Crowns slagtesvinenotering ligger uændret på 13,8 kr. pr. kg. til den kommende uge.

Porc-Ex’s notering for den kommende uge er endnu ikke meldt ud, men lød i denne uge på 805 kr. for en PRRS-negativ 30 kg gris.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også