Tre syd- og sønderjyske landboforeninger vil fusionere

Tre landboforeninger i Syd- og Sønderjylland vil fusionere for at fremtidssikre sig.

Kolding Herreds Landboforening, Landbosyd og Sønderjysk Landboforening vil fusionere.

Foreningerne har meddelt sine medlemmer, at de skal tage stilling til fusionen på en ekstraordinærgeneralforsamling 8. juni.

Det skriver landboforeningerne i en pressemeddelelsen.

”Hvis vi skal blive ved med at være relevante for vores medlemmer, så skal vi skabe de mest attraktive og konkurrencedygtige faglige fællesskaber for vores medarbejdere. Det tror vi på, at vi kan med den her fusion, og vi tror på, at det er det rigtige at gøre, så vi kan blive ved med at tilbyde verdensklasse rådgivning inden for alle faglige områder af dansk landbrug,” siger Christian Lund, formand i Sønderjysk Landboforening, i pressemeddelelsen.

Henrik Jessen, formand for Landbosyd, udtaler, at fusionen skal ses som rettidig omhu.

”Vi er i en situation, hvor vi faktisk er tre ret ligeværdige foreninger med stærke faglige rådgivningskompetencer og sunde finanser. Men vi aner ikke, hvordan det ser ud om tre eller fem år, og derfor er vi enige om, at det er et godt tidspunkt nu. Vi er dog også meget opmærksomme på, at det her er en stor forandring, og det kommer til at kræve en åben og konstruktiv proces, hvor vi skal ud at involvere vores medarbejdere i det videre arbejde. Vi er dybt afhængige af vores medarbejdere, fordi de er vores stærkeste ressource,” siger han.

Foreningerne skriver i meddelelsen, at de er kommet tættere på hinanden i deres fælles politiske samarbejde Landbrug og Fødevarer Syddanmark, som i første omgang også bliver den nye landboforenings navn.

De første ekstraordinære generalforsamlinger finder sted 8. juni.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også