Seges Innovation lander overskud i sit første leveår

Det første regnskab fra Seges Innovation viser overskud i et ”bøvlet år”, præget af etableringen af det nye selskab, lyder det fra direktør.
Seges' konstituerede adm. direktør Ivar Ravn. Pressefoto
Seges' konstituerede adm. direktør Ivar Ravn. Pressefoto

Seges Innovation kommer ud af 2022 med et overskud på 8,3 mio. kr.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet, der laver forskning og formidling omkring landbrug og fødevarer, og som i løbet af året har været igennem en udskillelsesproces fra brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Udskillelsen skete for at understrege, at selskabets forskning, innovation og formidling foregår uafhængigt af særinteresser, herunder erhvervspolitiske interesser. Derfor blev Seges Innovation stiftet ved årsskiftet 2021-2022 som følge af en overførsel af aktivitet fra L&F-koncernen.

I 2022 omsatte selskabet for 621,3 mio. kr., hvoraf 8,3 mio. kr. landede på bunden.

”Resultatet kalder på en stort skulderklap til mine godt 500 kolleger i Seges Innovation, oven på et mildest talt usædvanligt og for mange også bøvlet år, præget af udskillelsesproces og etablering af nyt selskab,” udtaler selskabets konstituerede adm. direktør Ivar Ravn:

”I og med vi er et almennyttigt selskab geninvesterer vi hele beløbet i yderligere innovation og udvikling af en bæredygtig fødevareproduktion.”

Seges Innovation sætter navn på ny topchef

Seges’ arbejde med forsknings- og innovationsopgaver finansieres delvis af midler fra fonde og puljer. Selskabet var således involveret i 195 forsknings- og innovationsprojekter i 2022, alle med fokus på en stadig mere bæredygtig fødevareproduktion i bred forstand. 

30 af projekterne var alene målrettet udvikling af klimaløsninger i landbrug og fødevareproduktion. 

Ud over forsknings- og innovationsopgaver, sælger Seges Innovation digitale løsninger, test, analyser og events til kunder i landbruget, rådgivningsbranchen, fødevaresektoren, energibranchen, finansielle institutioner samt organisationer og offentlige myndigheder. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også