Bendt Wedells solcelleanlæg er med høring et skridt tættere på virkeligheden

Naboerne er ikke umiddelbart begejstrede, men alligevel håber godsforvalter Henrik Galsgaard, at man med tiden vil kunne se fordelene. 
Bendt Tido Wedell er Danmarks største private jordbesidder og og ejer bl.a. godserne Wedellsborg og Frijsenborg. | Foto: Mogens Flindt
Bendt Tido Wedell er Danmarks største private jordbesidder og og ejer bl.a. godserne Wedellsborg og Frijsenborg. | Foto: Mogens Flindt

Den lokalplan, der skal sikre lensgreve Bendt Wedell retten til at opføre en solcellepark på 70 hektar, er nu efter flere års tilløb sendt i høring hos Middelfart Kommune. 

Det skriver Fyens Stiftstidende

Dermed er landets største private jordbesidder et skridt tættere på at kunne gennemføre sin investering, som ifølge godsforvalter Henrik Galsgaard ligger på mellem 300 og 400 mio. kr. og forventes at kunne dække op mod 20.000 husstandes årlige strømforbrug. 

Trods naboprotester håber godsforvalteren på, at naboerne vil få glæde af solcelleanlægget, som de vil få mulighed for at købe andele i og dermed også få glæde af den økonomiske gevinst ved anlægget samt et rekreativt stisystem og sheltere, der vil blive etableret i forbindelse med anlægget. 

”Selvfølgelig vil der altid være protester mod en solcellepark, for de er da ikke pæne sådan nogle paneler. Men jeg synes efterhånden, som vi har fået forklaret, at der også følger nogle gode rekreative ting med, at vi har fået etableret en konstruktiv dialog med naboerne. Så jeg har en god mavefornemmelse med den lokalplan, der nu er sendt i høring, selv om der selvfølgelig aldrig er noget, der er vedtaget, før det er vedtaget,” siger Henrik Galsgaard til mediet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også