Danmark har indgået et strategisk samarbejde med Bangladesh, hvor danske løsninger blandt andet skal være med til at øge produktiviteten blandt køer i Bangladesh, ligesom det skal åbne for eksportmuligheder.
Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.
Hver gang en dansk ko giver 27 liter mælk, bliver det nemlig kun til to liter fra en ko i Bangladesh, og samtidig bliver mælken ofte sur, inden den når ud til forbrugerne, mens en stor del går til spilde. Her kan danske løsninger komme til gavn
”I Danmark er vi rigtig gode til både at optimere vores fødevareproduktion og undgå spild undervejs. Det skyldes ikke mindst en høj ressourceeffektivitet, som er et resultat af god fødevaresikkerhed og innovative løsninger fra erhvervets side. Bangladesh har derimod med en hastigt voksende befolkning, der skal brødfødes, en stor udfordring i, at fødevarer går til spilde, inden de overhovedet når de bangladeshiske tallerkener. Jeg ser derfor et stort potentiale i, at vi fra dansk side fremover assisterer myndighederne i Bangladesh med at løfte både fødevareproduktionen og fødevaresikkerheden og samtidig fremme bæredygtighed og muligheden for dansk eksport,” siger fødevareminister Jacob Jensen (V) i pressemeddelelsen.
Samarbejdet foregår ved, at Danmark stiller viden til rådighed og hjælper de lokale myndigheder med at finde løsninger. Ud over Bangladesh er der lignende projekter i både Kina, Indonesien, Vietnam, Kenya, Nigeria og Mexico, ligesom et nyt samarbejde med Sydafrika er på vej, fremgår det af pressemeddelelsen.