Nordjysk landboforening vælger ny formand efter 14 år

Landbonord har foretaget en større rokade i bestyrelsen, efter Niels Salling Vestergaard valgte ikke at genopstille til formandsposten.
Foto: Landbonord/PR
Foto: Landbonord/PR

Landbonord har fået en ny griseproducent som formand, eftersom Niels Vestergaard Salling takker af efter 14 år på posten.

Ny mand for enden af bordenden bliver griseproducent Torben Farum. Det er blevet besluttet under konstitueringen af den nye bestyrelse, skriver landboforeningen i en pressemeddelelse.

Torben Farum blev første gang valgt ind i foreningens bestyrelse i 2013 og har siden haft flere forskellige poster - senest som 2. næstformand og formand for Landbonords griseudvalg.

”Jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde i bestyrelsen til gavn for de nordjyske landmænd. I Landbonord har vi en forening og forretning i rivende udvikling, og den udvikling skal vi fortsætte med. Når det er sagt, så repræsenterer vi også et erhverv med flere udfordringer, som der skal findes løsninger på,” siger Torben Farum og fortsætter:

”Det der sker inden for forskning og udvikling giver os nærmest dagligt forslag på løsninger, så fremtiden er på en gang udfordrende og samtidig enormt spændende. Vi er en del af fødevareklyngen, og vi er klar til i fællesskab at finde løsninger i stedet for et straffesystem med strammere rammevilkår og trusler om afgifter.”

Samtidig er der blevet valgt ny næstformand i form af mælkeproducent Niels Hedermann og 2. næstformand, som bliver rugeægsproducent Lars-Peter Boel.

Bestyrelsen får ligeledes nye ansigter til, som er planteavler Jeppe Lykkegaard Christensen, griseproducent Jonas Ellitsgaard og medarbejdervalgt medlem revisorassistent Mette Thrysøe Nielsen.

Torben Farum driver en smågriseproduktion ved Sæby med 1200 søer, der årligt producerer 45.000 smågrise.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også