Gitte Skare har trukket sig fra flere DI-bestyrelser

Gitte Skare har trukket sig fra flere poster i Dansk Industri.
Foto: søren nielsen
Foto: søren nielsen

Gitte Skare, der er datter af Kurt Skare og medejer af virksomhederne i Skare-koncernen, har trukket sig fra en række bestyrelsesposter i Dansk Industri.

Det skriver Børsen.

Gitte Skare sad i DI’s hovedbestyrelse via sin post som formand for Fødevareindustriens Arbejdsgiverforening. Derudover var hun næstformand i DI Fødevarers branchebestyrelse.

“Gitte Skare meddelte i sidste uge, at hun ville nedlægge sine tillidshverv, fordi hun ville koncentrere kræfterne om sine virksomheder,” oplyser branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer.

Leif Nielsen har tidligere fortalt, at han ikke så nogen grund til at stille spørgsmål ved Gitte Skares bestyrelsesposter i Dansk Industri.

DI-direktør: Intet grundlag for at stille spørgsmål ved Gitte Skares bestyrelsespost

Otte af Skare-koncernens virksomheder er dog erklæret konkurs. Der er tale om Skare Meat Packers, Skare Beef, som ejer Århus Slagtehus, Skare Beef Products, Skare Øst, Skare Import-Export, Skare Export og Skare Holding, der er holdingselskab for salg af fersk og frossent kød til engros og detail. I alle tilfælde er det en egenbegæring.

Otte af Skares selskaber erklæret konkurs

Skare-selskabet Århus Slagtehus erklæret konkurs

Hun er fortsat medejer af selskaberne Skare Foods og Defco, der ikke er omfattet af konkurserne.

Konkurserne kommer efter, at Skare-koncernen har været i strid modvind. Under en kontrol fandt Fødevarestyrelsen 250 tons kød på et eksternt frostlager, hvoraf noget af det har op til 13 år på bagen, og som virksomheden ikke kunne fremvise on demand sporbarhed på. 

Derudover fandt styrelsens kontrollører i forbindelse med kontrollen 3,5 tons kød, som hos Skare Meat Packers var blevet ommærket fra italiensk til tysk oprindelse. 

De to forhold indgår i en fra Fødevarestyrelsen varslet politianmeldelse af Skare. Ifølge Fødevarestyrelsen anmelder styrelsen også virksomheden for at forhindre kontrollanterne i at komme ind i produktionen, da de ankom på den uanmeldte kontrol i december.

Kurt Skare afviser sammenhæng mellem konkurs og kødsag

L&F reagerer på ommærknings-udsagn: Skare er et broddent kar i branchen

Efter kødskandale: Konkurrenter gafler Skares tabte ordrer

Fødevarestyrelsen: Dårlig stemning ved Skare-besøg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Torben Salomonsen

Heftig uge i sagen om Skare-kollaps

For abonnenter