Efter sygdomsudbrud brænder ægproducent inde med tonsvis af hønsemøg

Efter udbruddet af fugleinfluenza på en Danhatch-besætning er flere bedrifter rundt om berørt af karantænezonen. Blandt andet en ægproducent, der ikke kan komme af med sine dyrs efterladenskaber.
Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Ægproducent Jens Skovgaard-Jensen kan ikke få afhentet tonsvis af sit hønsemøg fra sine 66.000 høns.

Det skyldes udbruddet af fugleinfluenza, som ramte en Danhatch-besætning nytårsdag, og som har påvirket en række fjerkræproducenter i karantænezonen inden for en 10-kilometers radius.

Det skriver TV Syd.

Mens pakkeriet har gået dispensation til at hente æggene, må Horsens Bioenergi, der bruger efterladenskaberne i sit anlæg, ikke hente containerne, der hober sig op i disse dage.

Smittebølge rammer dansk landbrug: Denne gang bliver tabene langt mindre end ved tidligere udbrud

”Den her zone skal zone skal ligge i 28 dage, og hvis biogasselskabet ikke får noget hønsemøg i 28 dage, så kan de ikke bare proppe det hele i, når der er gået 28 dage. Det skal løbende proppes i deres anlæg,” siger Jens Skovgaard-Jensen.

Danhatch-besætningen bestod af 50.000 høns, som er blevet aflivet. Når et udbrud sker, indfører Fødevarestyrelsen en restriktionszone ved den ramte besætning.

Det er derefter ulovligt at flytte æg eller fjerkræ uden særlig tilladelse fra Fødevarestyrelsen i en radius på ti kilometer fra den ramte bedrift.

I dette konkrete tilfælde går restriktionerne ud over producenter, der tilsammen har 450.000 dyr. Udbruddet er det fjerde siden oktober.

Danhatch-direktør: Fugleinfluenza-udbrud kan koste tocifret millionbeløb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også