Fond har betalt trecifret millionbeløb for landbrugsjord på Lolland

Hempelfonden, der for nylig købte over 770 hektar landbrugsjord på Lolland, har med opkøbet investeret et hidtil ukendt beløb for at omlægge jorden til vild natur.
Hempel Fonden har tidligere investeret i at stoppe afskovning samt bevare vild natur i Brasilien, Indonesien og Madagascar. Nu gælder det Lolland. | Foto: PR-foto
Hempel Fonden har tidligere investeret i at stoppe afskovning samt bevare vild natur i Brasilien, Indonesien og Madagascar. Nu gælder det Lolland. | Foto: PR-foto

Det er nu kommet frem, hvad Hempel Fonden betalte for de 775 hektar jord på Lolland. 

I oktober sidste år kunne AgriWatch berette om fondens køb, der har til formål er at øge biodiversiteten ved at omlægge landbrugsjorden til vild natur.

Fond køber over 700 hektar jord på Lolland

Ifølge tinglysningen har Hempel Fonden betalt 115 mio. kr. for jorden, som blev solgt af Nicolas de Bertouch-Lehn, der ejer Lungholm gods. Godsejeren udtalte i forbindelse med salget, at han glædede sig over handlen:

”Salget giver mig både nye muligheder for at udvikle min forretning inden for vores eget ekspertiseområde, men samtidig giver det mig også en tryghed i visheden om at Hempel Fonden, både kan og vil tage sig godt af Lungholm Inddæmning ud i fremtiden og udnytte det store naturpotentiale som min familie altid har sat pris på og værnet om,” siger han

Godset råder over i alt 1457 hektar. Ud af det samlede areal består cirka 1100 hektar af landbrugsjord, hvoraf ca. 965 hektar er bortforpagtet siden 2012. 

På jorden dyrkes blandt andet hvede, byg, rug, sukkerroer, raps og græsfrø. Resten af jorden bruges til skovbrug og resten veje, pladser og parker, oplyser Lungholm gods på sin hjemmeside.

Fonde kan overtage store dele af dansk landbrug

Næste skridt i projektet er at udarbejde en naturstrategi for området, udtalte Anders Holm, direktør i Hempel Fonden, i forbindelse med købet.

”Vi arbejder allerede med at biodiversitet og bevarelse af natur i en lang række lande og nu også i Danmark. Vi er en samarbejdende fond og har en tradition for at indgå i stærke partnerskaber. Det vil vi også gøre her. Frem mod sommeren 2023 vil vi udarbejde en naturstrategi for området, hvor vi gerne vil involvere eksperter, borgere og andre interessenter i en dialog om området.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også