Bæredygtigt Landbrug nedsætter egen klimataskforce

Foreningen vil bidrage med en vidensbank til landmænd og politikere, som skal spæde til med dokumentation for landbrugets optag. Indsparkene skal kunne bruges i udformningen af en CO2-afgift, lyder det.
Landbruget kommer ikke udenom nye krav til grøn indrapportering, men skabelonen skal være balanceret i forhold til såvel plusser som minusser i klimaregnskabet, mener faglig konsulent i Bæredygtigt Landbrug, Jens Lund Pedersen.
Landbruget kommer ikke udenom nye krav til grøn indrapportering, men skabelonen skal være balanceret i forhold til såvel plusser som minusser i klimaregnskabet, mener faglig konsulent i Bæredygtigt Landbrug, Jens Lund Pedersen.

Landmandens bidrag til klimaregnskabet i form af CO2-binding skal tælle med, når udledninger og optag gøres op.

Det mener Bæredygtigt Landbrug, der nu laver en ny klima-taskforce, der skal spæde til arbejdet med den kommende ESG-skabelon, som foreningen arbejder på. 

Bæredygtigt Landbrug hiver politianmeldt direktør ind som projektleder

Taskforcen skal samle en vidensbank, hvor foreningen vil dele dens viden med landmænd, politikere og offentlighed i øvrigt, fremgår det af en pressemeddelelse. 

”Det virker ofte, som om det for lovgiverne handler mere om at få en afgift, end det gælder om at nedbringe udledningen af klimagasser. Her står vi fast på fagligheden. For dansk landbrug kan godt leve op til klimamålene i 2030 – uden en afgift,” udtaler faglig konsulent Jens Lund Pedersen.

Skal bruges i udformningen af en klimaafgift

Den nye klima-taskforce skal understøttes af et carbon space-projekt på Holmegaard Gods, hvor satellitovervågninger skal dokumentere landbrugsjordens CO2-optag. 

Resultaterne skal spæde til det projektarbejde, som Kim Koch står i spidsen for, hvor en ESG-skabelon skal udarbejdes som et alternativ til Bæredygtigt Landbrugs medlemmer.

Bæredygtigt Landbrug hiver politianmeldt direktør ind som projektleder

Indsparkene fra gruppen skal kunne bruges i forhold til en kommende klimaafgift på landbrugets biologiske processer, påpeger faglig konsulent Jens Lund Pedersen.

”I landbruget kommer vi ikke udenom disse nye krav til grøn indrapportering, men skabelonen skal efter vores mening være videnskabeligt funderet, overskuelig og enkel samt balanceret i forhold til såvel plusser som minusser i klimaregnskabet. Og værktøjet skal naturligvis leve op til EU’s krav, der også handler om andre indsatser end de klimamæssige”, udtaler han.

Taskforcen vil bestå af foreningens faglige direktør, Jørgen Evald Jensens samt de faglige konsulenter Jens Lund Pedersen, Anne Smet Andersen og Poul Vejby-Sørensen. Dertil bestyrelsesmedlemmerne Niels Hauge Mikkelsen og Thomas Jensen. 

Direktør stopper efter to måneder i Bæredygtigt Landbrug

Efter to år som landbrugsminister: Prehn ville gerne være fortsat

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter