AgriWatch

Tysk mangemillionær fordobler indtjeningen på dansk landbrug

Egenkapitalen tager hastige skridt mod en kvart milliard for et tyskejet landbrug uden for Randers.

Foto: Finn Frandsen

Bundlinjen stiger hastigt hos det danske selskab SSN, der tjener sine penge på ejendomme, planteavl og udledning af tørrerifaciliteter.

Selskabet, der ejes af den tyske mangemillionær Jan Richard Rinnert, kunne præstere en bruttofortjeneste på 11,9 mio. kr. Det er en stigning sammenlignet med året forinden, hvor nøgletallet lød på 7,5 mio. kr.

Det gav udslag på bundlinjen, der blev fordoblet fra 4,1 mio. kr. i 2020/21-regnskabet til 8,2 mio. kr. for det seneste regnskabsår, der blev afsluttet 30. juni 2022.

Tysk rigmand øger fortjenesten på dansk landbrug efter flere års underskud

Jan Richard Rinnert, der er bosiddende i Frankfurt investerede i landbrugsselskabet, der ligger uden for Randers, i 2014. Det gjorde han gennem det tyske selskab Einhorn Agrar Nord GmbH.

Selskabet led flere underskud i de første år af ejerskabet, men har i de seneste tre år præsterede millionunderskud. Med det seneste overskud lyder egenkapitalen nu på 233,4 mio. kr.

Frem til 2011 var gårdene ejet af Henrik Simonsen, der drev Skalmstrup Maskinstation og var en af de største jordbesiddere i Danmark, ifølge Landbrugsavisen.

I 2011 gik Henrik Simonsen konkurs, hvorefter hans to fætre og en tredje mand overtog selskabet, indtil de solgte det til Jan Richard Rinnert.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch