AgriWatch

Cellekød godkendes af amerikanske fødevaremyndigheder

Cellekød produceret af Upside Foods får godkendelse af de amerikanske fødevaremyndigheder.

Foto: Carsten Andreasen/INDBLIK

Kød, der er dyrket på dyreceller i et laboratorium, er blevet godkendt af de amerikanske fødevaremyndigheder, FDA.

Det skriver New York Times.

Godkendelsen gælder Upside Foods, der producerer kyllingekød ud af kyllingeceller. FDA havde ingen indvendinger imod, at det produceres som mad til mennesker.

Der mangler stadig en godkendelse fra det amerikanske landbrugsministerium, men får Upside Foods den, kan der nogle måneder efter være kyllingekød produceret på celler i amerikanske kølediske. Den forventes ifølge New York Times at komme inden for nogle måneder.

Godkendelsen er den første i USA, men i 2020 godkendte Singapore cellekød fra firmaet Good Foods.

Upside Foods fik i april skudt 2,7 mia. kr. ind i selskabet efter en investeringsrunde. Det bragte selskabets værdiansættelse op på knap 7 mia. kr.

Cellekødsfirma rejser milliardbeløb i hidtil største investeringsrunde

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch