Cellekød godkendes af amerikanske fødevaremyndigheder

Cellekød produceret af Upside Foods får godkendelse af de amerikanske fødevaremyndigheder.
Foto: Carsten Andreasen/INDBLIK
Foto: Carsten Andreasen/INDBLIK

Kød, der er dyrket på dyreceller i et laboratorium, er blevet godkendt af de amerikanske fødevaremyndigheder, FDA.

Det skriver New York Times.

Godkendelsen gælder Upside Foods, der producerer kyllingekød ud af kyllingeceller. FDA havde ingen indvendinger imod, at det produceres som mad til mennesker.

Der mangler stadig en godkendelse fra det amerikanske landbrugsministerium, men får Upside Foods den, kan der nogle måneder efter være kyllingekød produceret på celler i amerikanske kølediske. Den forventes ifølge New York Times at komme inden for nogle måneder.

Godkendelsen er den første i USA, men i 2020 godkendte Singapore cellekød fra firmaet Good Foods.

Upside Foods fik i april skudt 2,7 mia. kr. ind i selskabet efter en investeringsrunde. Det bragte selskabets værdiansættelse op på knap 7 mia. kr.

Cellekødsfirma rejser milliardbeløb i hidtil største investeringsrunde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også