DLF køber amerikansk distributionsvirksomhed

DLF har købt en distributionsvirksomhed i Wisconsin, Deer Creek Seed. Det er den anden distributionsvirksomhed i delstaten Wisconsin, som ifølge frøkoncernen får stor strategisk betydning.
Foto: Peter Klint
Foto: Peter Klint

Den danske frøkoncern DLF har købt den amerikanske distributionsvirksomhed, Deer Creek Seed.

Det skriver DLF i en pressemeddelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det ikke, hvad købet har kostet. Omsætningen udgør ca. 15 mio. dollars((112 mio. kr.), og der er 37 medarbejdere, fremgår det af pressemeddelelsen.

”Jeg er glad for, at vi med overtagelsen af Deer Creek styrker vores markedsadgang i et for os ret vigtigt hjørne af Nordamerika for salg af foderfrø til mælkeproducenter,” siger Søren Halbye, adm. direktør i DLF-koncernen.

”Det ligger helt i tråd med vores strategi i Nordamerika, og vores mål om fremadrettet integration i værdikæden, hvorved vi rykker tættere på slutbrugerne. Vi ser flere muligheder for at deltage i en fortsat konsolidering af den nordamerikanske foder- og plænefrøsektor, som stadig er relativ fragmenteret sammenlignet med eksempelvis Europa,” siger han.

DLF ejer allerede La Crosse Seed, som også er en distributionsvirksomhed i delstaten Wisconsin. DLF skriver, at en stor andel af den amerikanske mælkeproduktion, som er græsmarksbaseret, befinder sig i Wisconsin-området, og derfor er delstaten af stor strategisk betydning for afsætning af foderfrø.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også