Stor svineproducent taber penge på hver gris: "Jeg er noget spændt på, hvad fremtiden bringer"

Stigende energiomkostninger og foderpriser har gjort svineproduktionen til en underskudsforretning hos den sjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen.
Foto: Peter Høyer/Watch Medier
Foto: Peter Høyer/Watch Medier

Med stigende omkostninger har det som bekendt været en underskudsforretning længe at producere svin, og hos storproducenten Kim Kjær Knudsen fra Allindemaglegaard ved Ringsted er det ingen undtagelse.

Siden august har landmanden, der årligt producerer 180.000 slagtesvin, kørt med et meget lille dækningsbidrag eller et tab på hver gris.

Det skriver Sjællandske.

”Så jeg er noget spændt på, hvad fremtiden bringer. Det kan ikke blive ved med at gå. 2022 bliver ikke et sjovt år at aflevere regnskab i,” siger Kim Kjær Knudsen til mediet.

I den seneste fodersæson kostede et kilo foder 2 kr. for svineproducenten, hvis familie med far og bror er blandt landets absolut største producenter af grise, men nu koster det 2,8 kr. pr. kg.

Selvom noteringen ligger på et højt niveau gør de ekstraordinære omstændigheder, at den ikke rækker, hvortil Kim Kjær Knudsen låner penge til at betale regningerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også