Indiens riseksport vil falde drastisk på grund af nye afgifter

Verdens største eksportør af ris rykker ned på listen, efter Indiens hovedstad i sidste uge indførte forbud og told på forskellige ristyper. Eksporten vil falde med en fjerdedel, lyder det.
Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard

New Delhi har forbudt eksporten af såkaldte brudris og desuden indført en told på 20 pct. på eksport på forskellige andre ristyper. Det betyder et fald i eksporten på 25 pct., skriver Reuters.

Landet, der er verdens største eksport af ris, vil forsøge at øge egne forsyninger og få ro på priserne, efter årets plantning slog fejl.

Det kan betyde, at Indiens eksport vil falde med mindst 5 mio. tons, ifølge formand for The Rice Exporters Association, B.V. Krishna Rao.

Eksporten i år vil i år derfor blive omkring 16,2 mio. tons mod et rekordår i 21/22 med 21,2 mio. tons i eksport.

”En masse ris er allerede blevet sendt af sted i det indeværende regnskabsår, men vi forventer, at forsendelserne vil falde i de kommende måneder på grund af de seneste politiske beslutninger,” siger Dev Garg, direktør for ViExport, en eksportør fra New Dehli, til mediet.

Indien står for mere end 40 pct. af den globale handel med ris. Efter indførslen af told og forbudet har blandt andet Thailand og Vietnam hævet priserne på de hvide ris, og med tiden kan det betyde et mere balanceret marked, lyder det, eftersom Indien før afgifterne var den klart billigste eksportør af ris.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også