Ejendomsinvestor shopper sit tredje sjællandske gods

Efter tre store køb på få år ser ejendomsinvestor fortsat muligheder i køb af landbrug. Seneste køb løber op i trecifret millionbeløb i gods og avlsgård i Nordsjælland.
Foto: Gregers Thyco
Foto: Gregers Thyco

Tre godser plus en avlsgård købt på tre år.

Rigmanden Jens Erik Udsen, der især er kendt for at være manden bag den kendte ejendomsvirksomhed Jeudan A/S, har de seneste år kastet sin kærlighed meget konkret på at købe dansk landbrugsjord og herregårde.

Senest har han underskrevet købsaftale om at overtage de historiske godser Orebjerg Gods og Pagterold i Nordsjælland fra arvingerne efter Jørn E. Jensen, også kendt som tæppeJensen.

Det viser oplysninger fra tinglysningen og bekræftes af køber Jens Erik Udsen til AgriWatch.

”Vi fastholder vores strategi, der går ud på, at opkøbe og drive landbrugsejendomme. Trods mange odds imod, tror vi fortsat på at landbrug i Danmark har en fremtid, tilpasset nutidens krav,” bemærker investoren, der selv bor på en landejendom i Fredensborg i et skriftligt interview.

Orebjerg Gods ligger i Jægerspris, vest for Frederikssund, og godsets historie kan spores tilbage til 1300-tallet.

Pagterold ved Skibby er en hovedgård og har siden 1990’erne været ejet af Jørn E. Jensen i sameje med Orebjerg Gods. De to storgårde har også tidligere i historien haft en nær relation og har været drevet og ejet sammen. Her har de været ejet af selskabet Pagterold ApS. Jørn E. Jensen boede ifølge medieoplysninger på Orebjerg Gods indtil sin død i en alder af 92 år i 2018.

Foto: skraafoto.kortforsyningen.dk
Foto: skraafoto.kortforsyningen.dk

Har stadig appetit på køb

Jens Erik Udsen er måske ikke kendt i landbrugskredse, men inden for ejendomsinvesteringer har han sat et markant aftryk. Som ung overtog han nemlig sin farfars ejendomsinvesteringer og bragte dem op til at være blandt Danmarks absolut største ejendomsselskaber, i form af det i dag børsnoterede Jeudan.

Med det seneste godskøb føjer Jens Erik Udsen 400 hektar sjællandsk landbrugsjord fordelt på Orebjerg Gods og Pagterold hovedgård til sin portefølje.

Ifølge tinglysningen er prisen 115 mio. kr. Det bekræftes i en regnskabsbemærkning i sælgeren Pagterold ApS’s seneste regnskab. Formelt er det Jens Erik Udsens landbrugsselskab Nesdugaard A/S, der overtager godset.

I forvejen købte investoren i 2019 det konkursramte gods Vibygård Gods ved Roskilde, samt i 2020 Hagesholm Gods ved Holbæk. Her var der ud over landbrugsjord og herskabelige bygninger også svineproduktion, vindmøller, rullegræs, solceller og boligudlejning

Nesdugaard A/S ejede i regnskabsåret 2021 grunde og bygninger for 355 mio. kr. og talte en egenkapital på 367 mio. kr. ud af en samlet balance på 370 mio. kr. I holdingsselskabet, der ejer Nesdugaard og som ejes af Jens Erik Udsen og familie var der efter 2021 en egenkapital på 710 mio. kr.

.Med det seneste køb kommer Jens Erik Udsen op på at eje mere end 1500 hektar landbrugsjord på Sjælland.

Det meste er forpagtet ud, bekræfter han.

”Vi driver kun en mindre del selv og det primært til hø-slet,” siger Jens Erik Udsen.

For hovedbygningerne på godserne gælder det, at de også lejes ud.

Jens Erik Udsen har dog fortsat appetit på at overtage yderligere hektarer.

”Ja,- såfremt muligheder tilbyder sig og det er en fornuftig forretning,- er vi altid interesserede,” melder han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også