Kurator melder om 75 interesserede købere i storproducents konkursbo

Interessen for svineproducenten Christian Nors’ landbrugsjord har været overvældende, lyder det konkursboets kurator.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Der er rift om mange hundreder hektar jord, der indtil for nylig tilhørte den store svineproducent Christian Nors, der har erklæret flere af sine selskaber konkurs.

Kurator Flemming Jensen oplyser i en pressemeddelelse, at over 75 enkeltpersoner eller virksomheder har vist interesse for Christians Nors’ jord.

Stor svineproducent i ny konkurs: Ejendomme blev handlet kort før kollaps

Under navnet RHG 1 Aps, der tidligere hed Rishøjgård, er omkring 875 hektar jord til salg - hvortil der er markdrift på 640 hektar af disse.

”Vi er godt i gang med udbudsprocessen vedrørende den meget store ejendomsportefølje. Interessen er overvældende. Over 75 har henvendt sig i forbindelse med interesse i køb af en, flere eller alle ejendomme i konkursboet. Der er tale om en bred køberskare, som både indeholder energiselskaber, landmænd, investorer og mening-mand. Der er tale om folk fra både ind- og udland,” siger Flemming Jensen i meddelelsen.

Advokaten vurderer, at der er tale om et af største konkursboer inden for den danske landbrugssektor i mange år.

Christian Nors om salg af livsværket: Har været til salg i flere år

I starten af året gik Christian Nors overraskende konkurs med selskaberne Grønhøj Produktion, Rishøjgård ApS (nu RHG 1 Aps) samt Christian Nors Holding (nu CNH 1 ApS). Heri havde han ejendomme liggende for et større trecifret millionbeløb - og samlet også en egenkapital på over 100 mio. kr. bogført.

For en uge siden blev det familieejede Serupgård Ejendomme og Serupgård Holding taget under konkursbehandling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også