AgriWatch

Jysk Energi fjerner lokal modstand med ny partnermodel

Energiselskabet agter at investere en milliard kroner i solparker, hvor lokalbefolkningen får mulighed for at købe op til 50 pct. af hvert projekt. Vi har ikke haft en eneste borgerklage på de første tre projekter, lyder det fra den adm. direktør.

Foto: Jysk Energi

Når talen falder på vedvarende energi, følger der ofte store armbevægelser, skåltaler og ambitioner med. Men når den nye, grønne strømproduktion skal opføres, så har det vist sig at være mere vanskeligt.

Det er et fænomen, der har gjort sig gældende mange steder i verden, og her er Danmark bestemt ingen undtagelse. For Folketinget så f.eks. gerne, at den danske landbaserede vind- og solproduktion blev firedoblet frem mod 2030, men i løbet af den sidste håndfuld år har det også vist sig historisk svært at opføre vind- og solprojekter uden at møde en mur af modstand fra blandt andet lokalbefolkningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch