AgriWatch

Ny ansøgningsproces gør det nemmere for landmænd at energioptimere

Energistyrelsens erhvervspulje gør det nu nemmere at udskifte gamle olie- og gaskedler med en forenklet proces. En særlig ordning skal gøre det lettere for landmænd at mindske energiforbruget.

Foto: Peter Hove Olesen

Interessen for at udskifte olie- og gaskedler er stor.

Det mærker Energistyrelsens erhvervspulje til, og derfor er det nu gjort nemmere for virksomheder og landmænd at udskifte alle olie- og gaskedler under 1000 kW, som har et dokumenteret energiforbrug.

Tidligere har det for virksomhederne været nødvendigt at lave en række beregninger af energiforbruget for at leve op til ansøgningskravene, men det er ikke længere et krav.

Derimod erstatter en ny standardløsning den proces, fremgår af en pressemeddelelse fra Energistyrelsen.

Energistyrelsen har samtidig udviklet en ny løsning, der er rettet mod landbruget og udskiftning af kedler til staldopvarmning.

Ønsker en landmand fremover at udskifte en gammel halmkedel, kan han nu ansøge Erhvervspuljen om tilskud alene ved at oplyse størrelsen på sin besætning og dokumentere typen af kedel.

”Vi skal have udskiftet endnu flere af de her brændselskedler, så vi kan få et landbrug, der fortsætter den gode udvikling og hele tiden mindsker energiforbruget og forbedrer energieffektiviteten. De nye standardløsninger vil helt sikkert være et godt redskab til at nå det mål”, siger chefkonsulent Morten Broberg i meddelelsen.

95 procent af alle olie- og gaskedler i erhvervslivet er under 1000 kW. Den forenklede ansøgningsproces vil derfor komme næsten alle ansøgere til gavn.

Erhvervspuljen åbner næste gang den 30. august og frem til den 13. september. Det er sidste puljeåbning i år, men den åbner igen i 2023.

Regeringen klar med sorte dispensationer ved gaskrise

Professor: Virksomheder må stadig gøre sig uafhængige af russisk gas

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch