AgriWatch

Nu falder antallet af britiske slagtninger

I juli har Storbritannien registreret tilbagegang i antallet af slagtninger. Faldet er første smag på, hvad der forventes at være en tendens resten af året og næste år.

Foto: Sebastian Buur Gunvald/ERH

Den britiske brancheorganisation AHDB melder om et fald i de britiske slagtninger af slagtesvin på seks pct. i juli.

De seks procent er både sammenlignet med måneden før og i forhold til samme måned sidste år, fremgår det af L&F’s markedsnyt.

Faldet kommer efter, at slagtningerne i 1. halvår har ligget en anelse højere end sidste år, og AHDB forventer derfor, at den faldende tendens fra juli vil fortsætte året ud og næste år.

Samlet for 2022 forventer organisationen, at slagtningerne vil ligge syv pct. lavere end året før, og for 2023 forventes et yderligere fald på otte pct.

Storbritannien forudser markant fald i slagtninger

Årsagen til de antal af slagtegrise skyldes, at der er slagtet op i de mange udsatte slagtesvin samtidig med, at antallet af avlssvin er kraftigt reduceret som følge af højere produktionsomkostninger og medfølgende dårlige økonomi i svineproduktionen. Det har AgriWatch tidligere beskrevet.

Slagtevægten i juli fortsatte tendensen nedad fra de foregående måneder.

I juli lå slagtevægten på 88 kg, hvilket var 0,5 kg lavere end måneden før. Slagtevægten har med mere 90 kg i gennemsnit ligget ekstraordinært højt først på året som følge af, at mange udsatte slagtesvin er blevet slagtet.

Slagtesvin holder stadig i kø i Storbritannien

De mange udsatte slagtesvin har betydet, at produktionen af grisekød (målt i ton) indtil nu i år har ligget 4 pct. højere end sidste år. Samlet for 2022 forventes slagtningerne målt i ton at falde med 6 pct. til 970.000 tons.

For 2023 forventes et yderligere fald på 9 pct. målt i ton, fremgår det af L&F’s markedsnyt.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch