EU nedjusterer: Forventer fald i både produktion og forbrug af grisekød

Forbrugerne vil tage færre grisekøds-produkter i kølediskene - men produktionen ventes at falde yderligere end apetitten.
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Der vil blive produceret hele 4,7 procent færre grise i EU i 2022, vurderer EU-kommissionen.

Dårlig produktionsøkonomi, truslen fra den hærgende afrikanske svinepest og stigende miljø-krav er de primære årsager til, at europæiske svineproducenter vil skrue ned eller ligefrem forlade erhvervet, vurderer EU-myndigheden i en frisk rapport, skriver Markedsnyt for Grisekød fra L&F med henvisning til EU-rapporten ”Short term outlook”.

I rapporten, der ligger tilgængeligt online på kommissionens hjemmeside fremgår det ,at især Tyskland, Polen og Italien vil få kraftige fald. For de to førstnævnte vil det ske med fald på hele 14 pct, mens den italienske vil falde med 7 pct., vurderer EU-myndigheden.

Modsat forventes en stigning i den spanske produktion af grisekød på 3 pct. i 2022. Både Belgien og Holland vurderes til som følge af deres igangværende miljø-tiltag også at få reduktioner på en status quo eller et fald på op til 3 pct. i produktionen.

For eksporten af grisekød ud af EU, forventer Kommissionen et fald på 9,6 pct. for 2022. Faldet skyldes et forventet fald i eksporten til Kina på 40 pct.

Det samlede forbrug af grisekød i EU forventes at falde med 3,3 pct. i 2022 til 31,7 kg. pr. indbygger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også