Ransagning i Viborg viste ingen fugleinfluenza men derimod ulovlig besætning

Politiets og Fødevarestyrelsens ransagning af fire adresser nær Viborg viste ingen tegn på fugleinfluenza. Dog fandt myndighederne en ulovlig besætning med tusindevis af fjerkræ.
Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Det var falsk alarm, da politiet og Fødevarestyrelsen rykkede talrigt ud til fire adresser med mistanken om et udbrud af fugleinfluenza.

Og dog. For selvom det viste sig at være en falsk alarm angående den smitsomme sygdom, så opdagede myndighederne en ulovlig besætning på en af adresserne med 4000 levende kyllinger og 6000 æg.

Det skriver TV Midtvest. Besætningen er ulovlig, da den ikke er registreret i husdyrregistret, og det ikke vides, hvor dyrene kommer fra.

”Hvis vi får et udbrud af fugleinfluenza, så er det vigtigt, at man kan spore dyrene, så vi kan finde ud af, hvor smitten er kommet fra, eller hvor smitten eventuelt er flyttet hen. Så det er et led i den bekæmpelse, der skal ske, hvis der kommer et udbrud af fugleinfluenza,” siger Flemming Kure Marker, der er veterinærchef i Veterinærnord i Fødevarestyrelsen, til mediet.

Den ulovlige besætning får et omsætningsforbud, og forholdene vil blive politianmeldt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også