BMG-kreditor taber på ny i landsretten

Der var ikke medhold fra Vestre Landsret til landmand, der tabte store mængder oplagt korn ved kornhandels kollaps.
Foto: PR / Lantmännen/30001
Foto: PR / Lantmännen/30001

”Thi kendes for ret. Byrettens dom stadfæstes.”

Sådan lød afgørelsen onsdag hos Vestre Landsret i den første prøvesag anlagt af en række landmænd, der alle var leverandører og kunder i det kollapsede og skandaleramte kornhandelsselskab fra Randers BMG.

Landmændene er stærkt utilfredse med, at kuratorerne i BMG efter konkursen afviste at udlevere deres oplagte korn. Korn, som de mener var deres ejendom og derfor kunne udleveres efter reglerne om separatistreglerne i konkursloven.

Imidlertid mente kuratorerne, at eftersom kornet ikke lå på lager i BMG, men allerede var solgt videre af selskabet kort efter kornet var blevet oplagt- så skulle landmændenes krav behandles efter de almindelige regler som et simpelt krav og ikke som priveligeret. Derfor har BMG-konkursboet sat landmændenes krav ned i rækken hos alle de mange andre kunder, der mistede penge i kollapset.

Den konkrete sag blev anlagt af landmand Kristian Søberg, der selv mistede 197 tons korn ved den pludselige konkurs i 2019. Kornet repræsenterede dengang en værdi på godt 363.000 kroner. Landmanden er dog ikke alene om at føre kravet mod konkursboet. En række andre kreditorer med oplagt korn har lignende sager, der har afventet udfaldet af denne.

Nu har Vestre Landsret altså givet BMG-kuratorerne medhold, oplyser Vestre Landsret til AgriWatch. Ligesom også Byretten gjorde det sidste år

AgriWatch arbejder på kommentar fra de to parter.

Landmand sagsøger konkursramt grovvareselskab - har mistet 179 ton korn

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også