AgriWatch

Under hver tiende af skindene blev solgt på sommerens pelsauktion

Kopenhagen Fur ville ikke gå på kompromis med prisen på sin seneste pelsauktion, hvor kun en brøkdel af de udbudte skind blev solgt.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Fredag eftermiddag lød det sidste hammerslag på Kopenhagen Furs pelsauktion, der forløb over den forgangne uge.

Salget blev dog beskedent, hvor der ellers var udbudt 2,7 mio. skind fra danske minkavlere. 7-8 pct. - svarende til 189.000-216.000 skind - blev solgt.

Det fortæller Kopenhagen Furs formand Tage Pedersen.

”Vi holdt priserne på niveau og ville ikke gå på kompromis. Ved en auktion i Finland en uge før reducerede de priserne kraftigt for at sælge, og det vil vi ikke være med til,” siger formanden, der fortæller, at salgspriserne blev fastholdt i omegnen af 300 kr.

Auktionen, der forløb fra 22. juni til 1. juli, er blot årets anden pelsauktion fra Kopenhagen Fur, da auktionen i april blev aflyst grundet krigen i Ukraine og coronakrisen, der forhindrede de to største kundesegmenter i form af Rusland og Kina i at handle.

Til september vil der igen være auktion - og den bliver sågar fysisk, som den ikke har været de seneste gange.

Det skyldes blandt andet, at Kina så småt åbner igen efter heftige nedlukninger som følge af smitteudbrud ifølge formanden.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at Kopenhagen Fur i alt har 20 mio. skind fra danske minkavlere på lager, der skal sælges, før koncernen afvikles som følge af minkbranchens ekspropriation til staten. Hvor mange skind, der ventes at blive solgt på næste auktion, tør Tage Pedersen ikke svare på.

”Det kommer an på, hvordan det går i september,” siger han.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch