AgriWatch

Italiens regering indfører nødberedskab mod tørke

Premierminister Mario Draghis regering har indført særligt beredskab frem til nytår i tørkeramte områder. En tredjedel af landets landbrugsproduktion anslås at være i fare.

Foto: PIERRE TEYSSOT/AFP / AFP

Den italienske regering indførte mandag et særligt kriseberedskab i fem nordlige regioner som reaktion på alvorlig tørke en række steder i landet - ikke mindst på Po-sletten.

Premierminister Mario Draghis regering godkendte det særlige beredskab frem til nytår i de nordlige regioner - heriblandt Lombardiet og Piedmonte.

Der er afsat over 271 milliarder kroner i en krisepakke til de ramte regioner.

Det er især det nordlige Italien, som er hårdt ramt af tørke og hedebølge. Vandstanden er usædvanlig lav i de store søer - blandt andet i Gardasøen i Lombardiet.

I floden Po, som er Italiens længste flod med delta lidt syd for Venedig, er vandstanden flere steder på det laveste niveau i 70 år. Saltvand er strømmet flere kilometer op i floden fra havet.

I byerne Pisa og Verona er der indført vandrestriktioner, og fontæner er slukket i Venedig og Milano.

Stadigt længere og mere ekstreme hedebølger i Middelhavsregionen bliver sat i forbindelse med klimaforandringer.

I Verona, som har en kvart million indbyggere, er der indført forbud mod vandinger af haver og sportsanlæg. Det er også forbudt at bruge vand til swimmingpools og bilvask. Et brud på reglerne kan koste bøder på op til 500 euro (op mod 3500 kroner).

Italiens største landbrugsorganisation, Coldiretti, har advaret om, at tørken kan koste over 30 procent af landets landbrugsproduktion. Samtidig er halvdelen af alle husdyr i langbrugene på Po-sletten i fare for at gå til.

Det ekstreme vejr har også ramt Italiens hydroelektriske anlæg i de nordlige bjergområder. De leverer op mod en femtedel af landets energi. Det sker i en periode, hvor Italiens regering desperat kæmper for at blive mindre afhængig af russisk gas.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch