AgriWatch

Tysk smågrisepris følger med opad

Noteringen på tyske smågrise stiger som følge af den forberede kød-notering i landet.

Foto: Carmen Jaspersen/AP/Ritzau Scanpix

Tyske smågrise skal for den kommende uge koste 2,50 euro mere per 30 kg gris.

Dermed ender grisene med et prisskilt på 42,50 euro - 317 kroner fra omsætterorganisationen VEZG.

Fremgangen kan direkte ledes tilbage til den stigning, som svinenoteringen hos de tyske slagterier gennemført i onsdags. Her steg afregningen med 5 cent, eller 37 øre. Det skriver Danske Svineproducenters markedsanalytiker Markus Fiebelkorn.

”Den positive prisudvikling på det tyske slagtesvinemarked slår igennem på smågrisemarkedet. Efter den tyske slagtesvinenotering blev hævet med 5 cent (37 øre) i onsdags, stiger VEZG-smågrisenoteringen”, lyder det.

”Allerede i sidste uge er de fleste hollandske smågrisenoteringer steget mellem 1,00 og 1,50 euro (ca. 7-11 kr.), mens Porc-Ex hævede sin notering (PRRS negativ) med yderligere 25 kr. til 360 kr. i torsdags.”

Ifølge Markus Fiebelkorn ”forventer de fleste markedsinteressenter yderligere prisstigninger på smågrisemarkedet i de kommende uger.”

Også Porc-Ex har øget sin notering med 25 kroner på eksportnoteringen til nu 370 kroner for clean blue og 360 for prrs-negativ.

SPF meldte derimod torsdag, at selskabet fastholder sin smågrisepris for den kommende uge på 330 kroner. Det er sjette uge i træk.

Derimod stiger den beregnede notering fra 390 kroner til 410 kroner for næste uge, som følge af et fald i foderpriserne. Langt hovedparten af de danske kontrakter mellem smågriseproducenter og slagtesvine-producenterne er lavet på en kombination af de to noteringer.

SPF meldte tidligere denne uge, at man fremover ønsker at have leveringsaftaler i både Tyskland og Polen, så smågrise, der sælges af SPF til lokale svineproducenter skal leveres til Danish Crowns slagterier i henholdsvis Essen og hos polske Sokolow.

SPF vil sikre danske eksportgrise til Danish Crowns tyske slagteri

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch