AgriWatch

Aldrig er raps faldet så meget i pris på en uge

Verdens afgrødebørser peger nedad i disse dage. Analytikere ser dog ikke positive tegn, når det handler om at få en korn-korridor ud af Sortehavet på plads.

Foto: Jens Dresling

20 procent fald.

Så meget gik det nedad for rapspriserne på de internationale børser denne uge. Samtidig var der også pres på hvedepriserne, melder Jyske Banks afgrødeanalytikere i den ugentlige opdatering.

Det er det største fald på en uge, som priserne på den genkendelige gule afgrøde nogensinde har set.

Med prisfaldet er niveauet nu nede på et niveau, fra før Rusland erklærede krig og invaderede Ukraine, melder Jyske Markets.

Her bermærker analytikerne samtidig, at også hveden har haft ”kraftig pil nedad” i ugens løb.

”Matif hvede har brudt støtte under 400 eur/mt, hvilket teknisk indikerer et større fald. Ser vi på den amerikanske hvede, findes der en flot teknisk hoved-skulder-hoved formation, som ligeledes kan indikere, at et større sell off er i gang,” lyder det.

I ugens løb betød det russiske angreb på to afgrødeterminaler - der var gengældelse for et angreb på et russisk raffinaderi kun et kortvarig opsving for hvedepriserne.

Russiske raketter rammer ukrainsk knudepunkt for korneksport

”Det er umiddelbart svært at se en aftale om afgrødekorridor mellem to krigende parter, men da ingen ønsker den negative omtale ved at være den skyldige part i de høje fødevarepriser, vil forhandlingerne nok fortsætte uden nævneværdige resultater,” lyder det fra analytikerne.

Analytiker: Ukraines eksport via søvejen bliver næppe genåbnet foreløbig

Tidligere på ugen offentliggjorde Seges sin prognose for priserne for landbrugsvarer de kommende kvartaler. Heri lød en analyse, at et høstpres på priserne snart vil blive afløst af stigninger igen.

Analytiker: Derfor vil kornpriser igen gå markant op i efteråret

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch