AgriWatch

Gods anker renteswap-sag mod Nykredit

Renteswap-striden mellem Nykredit og familien Moltke fra Bregentved Gods skal tilføjes et nyt kapitel, efter at godsfamilien har valgt at anke den seneste dom fra byretten.

Foto: Per Rasmussen

Familien Moltke på Bregentved Gods har har anket den dom, der blev afsagt i Københavns Byret for to uger siden i sagen om godsets to swapaftaler med Nykredit.

Det skriver Børsen.

Dommen fra byretten frifandt Nykredit i sagen pålagde dermed Bregentved-selskabet CM Finans at betale 41,9 mio. kr. plus renter og sagsomkostninger. I alt 59 mio. kr.

“Vi havde håbet på at få en dom, der var præcis, og det synes vi ikke, at vi har fået,” siger Anders Dolmer, bestyrelsesformand på Bregentved Gods, til Børsen.

Nykredit skriver i en mail, at man er tilfreds med at have fået medhold i byretten og nu afventer det videre forløb.

Nykredit anlagde sagen mod Bregentved-selskabet CM Finans i 2018, efter at godset i 2017 opsagde sine swap-aftaler og øvrige lån. Til gengæld anlagde CM Finans en modpåstand mod Nykredit, fordi man mente, at Nykredit havde trukket tiden så længe, at der ikke var mulighed for at opsige aftalen.

Langstrakt sagsforløb

Hele sagen blev startet, da CM Finans efter længere tids forhandlinger med Nykredit valgte at skifte bank delvist til Nordea. Efter en række forhandlinger over flere måneder, endte Nykredit med at opsige de to swaps og forlangte den negative markedsværdi udbetalt.

Denne negative markedsværdi løb op i samlet 102 mio. kr., viser retsdokumenterne.

Bregentved mener, at aftalerne kun skulle koste 60 mio. kr. at indfri, fremgår det af aktindsigten. Dermed nægtede godset altså at betale 42 mio. kr.

Bregentved Gods er et af landets største godser med en jordtilliggende på over 6.500 hektar og producerer årligt 120.000 slagtesvin på det centrale Sjælland.

Godsets ejes af kammerherre, hofjægermester greve Christian G. P. Moltke. Han var indtil striden med Nykredit endda også medlem af realkreditkæmpens ejerselskab Forenet Kredits repræsentantskab.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch