AgriWatch

Konventionel mælkepris haler ind på økologi i tysk delstat

I delstaten Bayern stiger prisen på konventionel mælk mere, end det er tilfældet for den økologiske.

Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA

Afstanden mellem den konventionelle og økologiske pris bliver mindre og mindre i den tyske delstat Bayern.

Ligesom det er tilfældet i Danmark, har mælkeprisen været i en opadgående kurve gennem flere måneder, men i delstaten har den konventionelle mælk langsomt halet ind på den økologiske. Det skriver Topagrar.

Gennemgangen af den gennemsnitlige mælkepris i delstaten viser, at konventionel mælk koster 49,9 eurocent (334 øre) pr. kg. mælk i maj, mens prisen for økologisk mælk lyder på 55,4 eurocent (412 øre) pr. kg mælk.

Ifølge Foreningen for Mælkeproducenter i Bayern (VMB) har inflationen i Tyskland også en indvirkning på forbrugernes købsbeslutninger. Inflationen, som stiger hver måned, dæmper i øjeblikket forbrugernes interesse for fødevarer i det økologiske segment og for mærker.

Denne tilbageholdenhed går ikke ubemærket hen i segmentet for økologisk mælk, så salget falder og indtægterne stagnerer.

Til sammenligning lyder den nuværende mælkepris for Arlas andelshavere på 403 øre for 1 kg konventionel mælk og 451,8 øre for 1 kg økologisk mælk.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch