AgriWatch

Tyskland vil have åbnet Sortehavets havne for ukrainsk korn

Scholz håber på gennembrud i forhandlinger med Rusland om eksportkorridor for at afværge sultkatastrofe.

Foto: Oleksandr Gimanov/AFP/Ritzau Scanpix.

Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, retter en indtrængende opfordring til Rusland om at lempe den globale fødevarekrise ved gøre det muligt at eksportere korn fra blokerede ukrainske havne.

”Man må for verdens skyld håbe, at der bliver indgået en aftale, siger Scholz med henvisning til igangværende forhandlinger om at få oprettet en eksportkorridor over Sortehavet,” siger Scholz og tilføjer:

”Rusland må gøre sikker passage mulig, og det må samtidig komme med troværdige forsikringer om, at det ikke vil bruge en korridor til en invasion. Det kan ikke være sådan, at skibe med korn forlader ukrainske havne, og russiske krigsskibe sejler ind i havnene.”

Den russiske invasion af nabolandet Ukraine sidst i februar skabte store forstyrrelser i kornleverancerne til de internationale markeder. Det har tvunget priserne på fødevarer i vejret, og der truer nu hungersnød i en række lande, som er stærkt afhængige af ukrainsk korn.

FN’s generalsekretær, António Guterres, har iværksat bestræbelser på at få oprettet en eksportkorridor.

Fødevarekrisen vil være et af de store emner på G7-topmødet 26. til 28. juni, som Scholz er vært for på luksushotellet Schloss Elmau i Bayern.

FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR, advarer om, at fødevarekrisen vil tvinge mange flere af verdens fattige på flugt. Organisationen har i maj i år for første gang registreret flere end 100 millioner flygtninge på globalt plan.

FN: Fødevarekrise vil forværre verdens flygtningekrise

Tyrkiet vil sikre en korridor for at afhjælpe Ukraines kornkrise

Rapport: Ukrainsk landbrug har tabt 30 milliarder som følge af krigen

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch