Fonde sender kvart milliard i forskningscenter for landbrugets grønne omstilling

Fem fonde heriblandt Novo Nordisk Fonden og Carlsbergfondet bevilger knap en kvart milliard kroner til et nyt forskningscenter, der skal bane vejen for landbrugets grønne omstilling.
Foto: PR
Foto: PR

Et nyt forskningscenter har set dagens lys efter flere fonde har 240 mio. kr. i kassen.

Forskningscenteret hedder Pioneer Center for Landscape Research in Sustainable Agricultural Futures (Land-CRAFT) og vil beskæftige sig med den grønne omstilling inden for landbruget. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Centeret er etableret i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og København Universitet, mens finansieringen kommer fra fondene Danmarks Grundforskningsfond, Carlsbergfondet, Novo Nordisk Fonden, Lundbeckfonden og VILLUM Fonden.

”For at få mest muligt ud vores landbrugsjord og mindske belastningen på vores biodiversitet og klima skal vi lave en markant ændring i tilgangen til vores landbrug. Til det har vi brug for ny tværfaglig viden om, hvordan vi bedst og mest præcist udnytter og dyrker vores samlede landbrugsareal. Den viden skal Land-CRAFT hjælpe med at levere,” siger Claus Felby, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden i meddelelsen.

Udover forskere fra de to danske universiteter vil forskningscenteret også inddrage forskere fra Karlsruhe Institute of Technologi i Tyskland og Colorado State University i USA.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også