AgriWatch

Endnu et markant løft til oksekøds-noteringerne

Kalvekødet løber forrest i endnu en stigning i priserne. Danish Crown gentager varsel om, at det bliver en god sommer for kreatur-producenterne.

Foto: PR/Danish Crown

Markedet for kalve- og oksekød fortsætter opturen - med endnu en markant stigning til den kommende uges noteringer.

Den kommende uge hæver Danish Crown Beef noteringerne for alle kategorier med 75 øre per kilo, mens kalvekødet får et spark opad på hele 110 øre per kilo.

”Vi kan allerede nu se, at der skal løbes stærkt for at følge med efterspørgslen for den kommende sæson. Det gælder ikke kun kalvekødet, men vores produkter generelt,” udtaler Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef.

Han påpeger, at salget både går strygende til restaurationer og kølediske - og også, at efterspørgslen gælder den kommende sommersæson med masser af grill og fest i sommerlandet.

Meldingen kommer oven på en hel række af prisforhøjelser til landmændene det seneste år. Allerede for to måneder siden var kreaturnoteringerne steget 30-40 procent - og de er kun fortsat lige siden.

30-40 procent op på et år: Kreaturer kan meget vel fortsætte op i pris

Også eksporten går let og ubesværet, bemærker Henning Sønnicsen, salgsdirektør i DC Beef. Han melder om store ordrer fra såvel de sædvanlige aftagere i Italien, Spanien og også Grækenland og Kroatien ventes at tage fra.

I det sydlige Europa lægger Italien og Spanien store ordrer på alt fra bagfjerdinger og hele rygge såvel som højreb, mens Grækenland tager luft ind i forbindelse med påsken. Påsken til trods kommer der alligevel pæne ordrer på for- og bagkød, men ifølge Henning Sønnichsen ligner det blot stilhed før stormen, hvor den kommende turistsæson tegner til at blive stor for grækerne, når turisterne melder deres ankomst.

”Under ét hele går det over stok og sten med eksporten. Selvom vi indimellem mærker lidt modstand ift. prisstigninger, går det generelt rigtig godt med at afsætte produkterne til høje priser, siger Henning Sønnichsen.

Som eneste nedgang får Dansk Kødkvæg en reduktion på 25 øre per kilo på tillægget, hvilket følger den normale sæson og tidligere har været varslet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch