Ægproducent tror ikke på eksplosion i priserne: "De vil nok bare vælge at købe kikærter"

At prisen på æg kommer til at stige til 7 kr., tvivler stor ægproducent på. Forbrugerne er ikke villige til at betale så meget for produktet, siger medejer.
Foto: Sofia Busk/INDBLIK
Foto: Sofia Busk/INDBLIK

Store ægaktører var tidligere på ugen ude at melde om voldsomme prisstigninger på æg, hvis pris i en nær fremtid kan ligge på 6-7 kr., men det tvivler en stor ægproducent på.

Lars Bojsen, der er medejer af Springkilde Æg med 150.000 æglæggende høns, kan ikke forestille sig, at forbrugerne er villige til at betale så meget, udtaler han til JP Horsens.

”Hvorfor skulle forbrugerne være villige til at betale så meget for et æg? De vil nok bare vælge at købe kikærter eller noget andet i stedet for,” siger Lars Bojsen til mediet.

Prisstigningerne vil dog blive taget godt imod af Springkilde Æg, der lige nu er tynget af høje foderomkostninger, der gør produktionen til en underskudsforretning for nuværende.

Lars Bojsen fortæller, at man i dag bruger 18.000 kr. mere om dagen på foder, end man gjorde tidligere.

Som tidligere beskrevet i AgriWatch har man i andre dele af verden oplevet prisstigninger på æg som i fx Frankrig, hvor priserne er steget med 69 pct.

Prisstigningerne er et resultat af flere faktorer så som fugleinfluenza, der har slået mange fjerkræ ihjel, samt stigende omkostninger inden for energi og foder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også