EU spår nu større fald i produktionen af grisekød

Hvor EU-kommissionen i efteråret forventede en lille stigning i svineproduktionen for 2022, er det nu vendt til et større minus.
Produktionen af grisekød i EU vil falde mærkbart i 2022, vurderer EU-kommissionen nu. | Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
Produktionen af grisekød i EU vil falde mærkbart i 2022, vurderer EU-kommissionen nu. | Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Der vil blive produceret mindre svinekød i EU i år.

Det mener EU kommissionen, der i en ny prognose nu spår, at produktionen af grisekød vil falde med hele 3 procent i 2022.

Det skriver Markedsnyt for Grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

”Ved seneste ”Short – Term Outlook” fra efteråret 2021 forventede Kommissionen noget overraskende en lille stigning i EU-produktionen af grisekød på 0,6 pct. i 2022. I forbindelse med nedskrivningen af forventninger til EU-27 produktionen henviser Kommissionen til seneste EU-svinetælling fra december 2021, der viste et fald i EU-bestanden af avlssøer på 3,6 pct.,” beretter markedsanaytiker Karsten Flemin i ugebrevet.

En ny rapport fra de amerikanske analytikere i Landbrugsministeriet USDA, melder om en forventning om et fald i EU-produktionen af grisekød på 2,4 procent, fremgår det også af Markedsnyt.

Det er de stigende produktionsomkostninger kombineret med lave svinepriser, især sidst i 2021, der presser produktionen tilbage.

De mest markante fald i produktionen i 2022 forudses for Tyskland, Polen og Rumænien, der alle tre er ramt af afrikansk svinepest.

” For Danmark forudses en stabil produktion i 2022, mens Kommissionen forudser at Spaniens produktion kan stige med 3 pct. i 2022,” skriver Karsten Flemin.

Når det gælder eksporten af grisekød ud af EU, forventer Kommissionen et mindre fald på 2,2 pct. i 2022. Faldet i eksporten for 2022 er først og fremmest en konsekvens af mindre eksport til Kina og at andre markeder ikke forventes at øge efterspørgslen nok til at opveje faldet.

Herudover forventes også en drastisk reduceret eksport til Ukraine, Hviderusland og Rusland som følge af krigen i Ukraine, fremgår det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også